A műanyagmentesség és a Cleanne

Tudod mennyi műanyag flakon megy a kukába évente?

Mi készítettünk egy mintaszámítást. Amennyiben átlagosan egy család 7 flakon tisztítószert használ 2 havonta, akkor 42 flakon szemetet termel egy évben. Magyarországon a KSH adatai szerint 3 789 909 háztartás van. Így átlagosan 159 176 178 flakon szemetet termel egy háztartás csak tisztítószerből! Ez nagyon sok szemét!

Ha ugyanez a család Cleanne-t használ é leadja vagy visszaküldi kiürült Cleanne flakonját, amit mi újratöltünk, akkor 132 646 815 flakon szeméttel kevesebb keletkezik egy év alatt Magyarországon!!! Ezért azt javasoljuk, hogy ne dobd ki a kiürült Cleanne flakont, hanem hozd vissza, és mi újratöltjük!

Egy flakont átlagosan 5 évig lehet használni, így összesen 769 351 527 flakonnal kevesebb szemétről beszélünk 5 év alatt!

Mi a Cleanne-nél nagyon büszkék vagyunk arra, hogy 2018 óta termékeink elsőként kerültek be a csomagolásmentes boltokba és azóta is folyamatosan bővítjük és szélesítjük a csomagolásmentes boltokkal való együttműködésünket. Így egy év alatt nagyon sok flakont újratöltünk, így nem kerülnek a szemétbe.

Sokan sokféleképen értelmezik a környezetvédelmet és mindenki más szerint priorizál. Mi úgy gondolkodunk, hogy a legkevesebb szemét, vegyianyag felhasználás akkor termelődik, ha egész egyszerűen nem termelünk szemetet, vagy megfelelő módon újrahasználjuk a meglévő anyagainkat, újratöltjük a kiürült Cleanne flakonokat. Ezért a csomagolásmentes boltokkal való indulás után megegyeztünk a packeta.hu -val, akik lehetőséget biztosítottak arra, hogy országosan 800 csomagpont egyikén a felhasználóinknak díjmentes visszáruként visszajuttassák hozzánk a kiürült Cleanne flakonokat. Mivel a csomagpontokra minden nap mennek a kiszállító autók, így nem termelünk ezzel plusz köröket, nem rovunk a környezetre plusz terhelést, hanem a visszajövő üres autók helyett érkeznek vissza a Cleanne flakonok.

Mivel ez a gondolatmenetünk már 4 éve az életünk része, ezért hatalmas öröm és büszkeség számunkra, hogy egy országos magyar bolthálózattal, az Ecofamily-vel 2022-ben megvalósulhatott, hogy Magyarországon elsőként a Cleanne kiürült flakon visszagyűjtő boxok kihelyezése. Országosan 54 boltban van lehetőségetek bedobni a kiürült Cleanne flakonokat az erre kijelölt #Cleannezerowaste dobozokba.

Ezek a flakonok azután új életre kelnek és #újratöltött flakonként a flakonok „betétdíját” levonva újra forgalomba kerülnek. Az újrahasznosítás érdekében- akárcsak a szelektív hulladékgyűjtésnél- kérünk minden esetben tiszta kannákat / flakonokat küldj vissza.

Neked csak egy mozdulat! Dobd be kiürült Cleanne flakonodat bármely Ecofamily boltban kihelyezett #Cleannezerowaste dobozba és legyél részere a #zöldforradalomnak!

Köszönjük, hogy te is részese vagy a #zöldforradalomnak és használod majd ezt a lehetőséget is, hogy minél kevesebb műanyag szemetet termeljünk.

Vélemény, hozzászólás?