Allergia és ami mögötte van

Az allergia napjainkban népbetegség, az allergiások száma hazánkban napról napra nő. A magyar lakosság 20-30%-a allergiában szenved. Az allergiás szénanáthások száma az elmúlt évtizedben a duplájára nőtt. Felmérések szerint az országban mintegy két millióan élnek ezzel a betegséggel. De mi állhat a betegség hátterében, mi okozhatja a folyamatos betegszám növekedést?

Az okokról

A levegőben olyan részecskék találhatóak, melyeket szabad szemmel nem látunk ugyan, de szervezetünkre károsak lehetnek. Egy részük a természetből érkezik, melyek légúti allergiát válthatnak ki. Ilyenek a pollenek, állati szőrök, a poratka vagy akár a penészgomba. A levegőben keringő kóros anyagok másik részét viszont mi okozzuk a mindennapi tevékenységeinkkel. Ilyen a közlekedésből származó por, gáz halmazállapotú légszennyezők vagy a festékekből, vegyszerekből kipárolgó illékony szerves vegyületek. Ezek a tevékenységek a modern életvitelhez kapcsolódnak így főképpen a fejlett társadalmakban váltanak ki allergiás megbetegedéseket.

A gyermekek nagy része nem születésétől fogva allergiás. A felső légúti allergiák csecsemőkorban még nem igen jelentkeznek de a családi halmozódás, a genetikai háttér és a káros anyagok belélegzése hamar a fent említett kórképhez vezethetnek.

Ha gyermek születik a családba még jobban odafigyelünk, hogy a környezetet maximálisan tisztává és baktériummentessé varázsoljuk. De nem mindig vagyunk tisztában azzal, hogy a vegyszerek használatával nem csak környezetünknek ártunk, hanem a felületekről még órákon át felszálló káros gőzökkel egészségünket is veszélyeztethetjük és így az allergia kockázatát növelhetjük.

A poratka allergiások környezetében például még gyakoribb és alaposabb takarítást javasolnak az orvosok. De ha a takarítás során nyálkahártyát irritáló vegyszereket használsz ugyanolyan bajt okozhatsz vele a testednek.

A megoldás

Válassz olyan termékeket, mely sem a környezetre, sem az egészségedre nem károsak. A Cleanne természetes hatóanyagú szuperkoncentrátuma biztosítja, hogy természetbe kerülve sem árt a környezetnek, használatával nem kerülnek veszélyes gőzök a levegőbe illetve élő szövetre kerülve nem okoznak roncsolódást.

A takarítást termékeinkkel gyorsan, hatásosan és természetesen végezheted! Próbáld ki te is!