Gomba- és baktériumölő hatás akkreditált teszt

Az általunk használt szuperkoncentrátum, ami a lelke a tisztítószereink 95 százalékának, bevizsgálásra került a Wessling laboratóriumában a NÉBIH legszigorúbb tesztje alapján. Mellékeljük a képet az eredményről, itt pedig álljon egy kis szöveges magyarázat az eredményről, illetve az egyes kórokozókról.

A CLEANNE Crystalclean Szuperkoncentrátum mikrobiológiai vizsgálata során a Pseudonomas aeruginosa baktérium megadott mennyisége 10 perc hatásidő után 0,00000041%-ra csökkent. A Staphylococcus aureus baktérium szintén 10 perc után az adott mennyiségből 0,0000076% maradt. A Escherichia coli baktérium szintén nagyon magas százalékban elpusztult a teszt után 0,00000041% a maradvány. Ugyanez elmondható az Enterococcus hirae baktériumról, amelyből 0,0000206%, illetve az Aspergillus brasilliensis baktériumról, amelyből a teszt után 0,000103% maradt.
Gomba esetében a tesztelt Candida Albicans százalékos maradványértéke szintén 10 perc után 0,000084%.
Ezáltal a vizsgálat által állítható, hogy a CLEANNE Crystalclean termékcsalád, melynek fő alkotóeleme a fent nevezett Szuperkoncentrátum, rendkívül hatékony tisztítóhatása mellet, magas százalékban pusztítja el a felületen lévő egészségre káros baktériumokat és gombákat.

Vizsgált baktériumok, gombák és az általuk okozott betegségek

Az Escherichia coli (kólibaktérium v. kólibacilus) egy rövid, Gram-negatív baktérium az Enterobacteriaceae családban, az Escherichia nemzetség legismertebb faja. Tokja általában nincs, de lehet tokos. Aerob, fakultatív anaerob baktérium. Könnyen és jól tenyészthető. Rendszerint melegvérű állatok tápcsatornájának alsó szakaszában él. A legtöbb ártalmatlan, de vannak olyanok is, mint például az O157:H7, mely emberben ételmérgezést okozhat.
A veszélytelen törzsek az emésztőrendszer normális flórájához tartoznak, K2-vitamint termelnek.
Jelenlétük megnehezíti egyes patogének elszaporodását a bélrendszerben. Az E. coli és hasonló baktériumok képesek DNS-részletek átadására bakteriális konjugáció útján.
Egyes törzsei toxinokat termelnek. A sigatoxin enterotoxikusan és sejtméregként hat, és hasonló a sigellák által termelt méreganyaghoz. A sigatoxint termelő E. coli rövidítése STEC.
Hasmenést, hányást és bélgörcsöket okozhatnak. Hasonlóan, a verotoxint termelő E. coli rövidítése VTEC. Az enterohemorrhágiás E. coli a STEC-ek körébe tartozik, ami még más betegséget okozó képességekkel is rendelkezik. Az EHEC által okozott betegségeket EHEC-colitis néven foglalják össze. Az EHEC az ételmérgezések leggyakoribb okai közé tartozik.
Betegségek:
Virulens törzsek okozhatnak gasztroenteritiszt, húgyúti fertőzéseket és meningitiszt. Ritkábban okozhatnak hemolitikus urémiás szindrómát, peritonitiszt, masztitiszt, szeptikémiát és Gram-negatív pneumóniát. Több altípust ismernek, amik különféle betegségeket képesek okozni.

Candida albicans a széles körben elterjedt „Candida” sarjadzógombák osztályának a leggyakoribb faja. Normál körülmények között is megtalálható a szervezetben, a bél baktériumflórájának kontrollja alatt áll. Különböző változatai ismertek, a candida gombatörzsek nem mind lehetnek jelen testünkben, de akár már születéskor is bekerülhetnek szervezetünkbe (például csecsemőkori szájpenész). A bél hasznos baktériumflórája (immunrendszerünk részét is képezi) szabályozza a bélben letelepedett gombák szaporodását, de ha az károsodást szenved, vagy megsemmisül, akkor a bélben lévő élesztőgomba elszaporodik, elözönli a szervezetet (száj, garat, illetve a nemi szervek nyálkahártyája). Normális esetben ezek a jótékony baktériumokkal együtt az említett szervek normál flóráját alkotják, amely elengedhetetlenül szükséges az adott szervrendszer kifogástalan működéséhez.
Kit támadnak a gombák :
– naponta találkozhatunk kártékony gombákkal, de csak egyes emberek szenvednek a gombák okozta megbetegedésektől.
– lisztérzékenyek (coeliakia), vagy más ételre allergiás személyek,
– immunrendszer gyengesége,
– táplálkozási elégtelenség,
– antibiotikumok gyakori szedése,
– stressz, feszültség,
– fogamzásgátlók, hormonkészítmények és szteroidok szedése,
– cukorbetegség esetén,
– szénhidrátban (édesség) dús táplálkozás és még sok tényező (még a terhesség és a havi ciklus alatt történő hormonszint-ingadozás is) játszik szerepet abban, hogy a gombák ellepjék testünk nyálkahártyáit.

A gomba túlterjedése által előidézett tünetek :
A gombák túlzott elterjedése több tünetet okozhat egyszerre, vagy külön-külön, s gyakran egyéb más szervi betegség tünetei mögé elbújva. Ezerarcú betegségről van szó, emellett más betegségek tüneteit is súlyosbítja. Természetesen a tünetek fő okozója a gombák által kibocsátott méreganyag.

A sok tünet közül csak néhány (rendszeri eloszlásban):
– fáradékonyság, fáradtságérzet, kimerültség
– letargia, rosszkedv, labilis kedélyállapot, depresszió, pánikbetegség, halálfélelem, öngyilkossági hajlam
– feledékenység, emlékezetzavar (memóriazavar), szétszórtság, koncentráció-képesség csökkenés (fiatalkorban is)
– gondolkodási képtelenség (mintha nem ezen a bolygón élne)
– képtelen magán uralkodni
– bizonytalanság, határozatképtelenség
– fejfájás, ingerlékenység, robbanékonyság, intolerancia
– gyomorégés, haspuffadás (kellemetlen, fájdalmas), gázképződés, hasfájdalom
– hasmenés vagy székrekedés
– éhség esetén jelentkező (esetleg remegéssel járó) rosszullét
– vastagbélgyulladás
– vaginális panaszok: folyás, égő érzés, viszketés
– gyakori felfázás, hólyaghurut
– libidócsökkenés, férfiaknál makacs prosztatagyulladás
– méhnyálkahártya-gyulladás, visszatérő petefészek-ciszták vagy -gyulladások, petevezeték-gyulladás, meddőség
– menstruációs zavarok, prementruáciális feszültség, PMS-tünetek
– látásromlás: kettőslátás, homályos látás, szikrázó látás stb.
– ismeretlen eredetű izomfájdalom, görcs, merevség, illetve ízületi bántalmak
– allergiás reakciók: élelmiszer-allergiák, asztma, vegyszerekkel szembeni érzékenység stb.
– tartós hőemelkedés
– bőrtünetek: csalánkiütés, viszkető bőrfelületek, vörösödés, égő érzések a test bármely részein, ekcéma stb.
– álmatlanság, alvászavarok, lidérces-üldözéses álmok,
– hajhullás, korpásodás, hajzsírosodás,
– testsúly csökkenés vagy elhízás,
– pajzsmirigy cisztás megbetegedése, túl- vagy alulműködése,
– gyermekek esetében: hiperaktivitás, tanulási nehézségek, gyakori felső légúti és középfül gyulladások, bőrviszketés, hasfájás, hasmenés, étvágytalanság stb.

A Staphylococcus aureus baktérium, gyakran megtalálható az emberi bőrön, és a felnőtt népesség mintegy 25-30%-ában kimutatható az orrnyálkahártyáról. A leggyakoribb emberi bakteriális patogének!
A Staphylococcus aureus által gyakran okozott betegségek :
– gennyedő bőrelváltozások
– tracheobronchitis
– bronchopneumonia
– endocarditis
– osteomyelitisek
– húgyúti fertőzések
– poszttraumatikus fertőzések
– toxikus sokk szindróma (TSS)

A Pseudomonas a fő okozója két olyan enyhébb közönséges fertőzésnek, amelyek a különben egészséges embereket érintik: az úszók fülbajának és a forró-kád szőrtüsző-gyulladásnak (follikulitisznek).
A súlyosabb Pseudomonas fertőzések leggyakrabban kórházakban fordulnak elő, és a kórokozó többnyire olyan nedves területeken található, mint a mosogatók, kiöntők és WC-kagyló. Meglepő módon ez a kórokozó még bizonyos fertőtlenítő (antiszeptikus) oldatokban is megtalálható.
Pseudomonas képes megfertőzni a vért, bőrt, csontokat, füleket, húgyutakat, szívbillentyűket, és a tüdőket. Az égések Pseudomonas fertőzése komoly formát ölthet, vérbejutása gyakran végzetes.
Tünetek
Bár a tünetek a fertőzés helyétől függnek, a Pseudomonas fertőzések általában súlyosak. A rosszindulatú külsőfül-gyulladás heves fájdalmat és idegi károsodást okozó fülfertőzés, amely leginkább cukorbetegeket támad meg. A Pseudomonas baktérium, miután szemsérülésen,
szennyezett kontaktlencsén, vagy szennyezett lencsefolyadékon keresztül bejutott a szembe, szemfekélyeket okozhat. Pseudomonas fertőzés léphet fel a mély szúrt sebekben, ez különösen vonatkozik gyermekek szúrt lábsérüléseire.
A kórházban ápolt (hospitalizált) betegekben, különösen, ha ez az intenzív osztályon történik, a Pseudomonas súlyos tüdőgyulladást képes okozni. A baktériumok e fajtája gyakran tehető felelőssé húgyúti fertőzésekért olyan személyekben, akik urológiai eljárásokon estek át, vagy húgyúti elzáródásuk van.
A baktérium gyakran betör az égettek és a rákbetegek vérébe. Kezelés nélkül a rohamosan terjedő fertőzés sokkhoz és halálhoz vezethet. A fertőzés gyakran jár együtt kb. 1 cm átmérőjű bíbor-fekete kiütésekkel, amelyek közepén vörösséggel és duzzanattal övezett szövethiány van. A kiütés sokszor az alkaron és ágyékban jelentkezik.
Ritkán, a Pseudomonas a szívbillentyűket betegíti meg. A műbillentyűvel rendelkezők érzékenyebbek, de a természetes billentyűk is megfertőződhetnek, főleg a drogokat injekciós formában adagoló kábítószer-élvezők esetében.