Alkoholmentesen természetes

Nem csak a szintetikus, de a természetes alapanyagoknak is lehetnek káros hatóanyagai.

Amikor természetes összetevőkből készült „natúr” termékekről beszélünk (leggyakrabban kozmetikumok esetében, de tisztítószereknél is), gyakran előkerül az alkohol. Két fajta létezik, a szintetikus egyértelműen káros, de mi most a növényi eredetű alkoholokról fogunk beszélni.

Az alkoholt sűrűségszabályozóként,fertőtlenítőszerként, habzáscsökkentőként és oldószerként használják. Számtalan növényi hatóanyag kivonása kizárólag alkoholos közegben lehetséges, sok értékes alapanyag kivonata csak alkoholos, ún. tinktúra formájában kerülhet a termékekbe.

Gyakran hangoztatott hatása lehet a bőrirritáció, illetve elősegítheti a szabadgyökök képződését. Persze sok múlik azon, hogy milyen arányban van jelen az alkohol egy készítményben, megfelelően kis mennyiségben nem okoz gondot, de száraz, érzékeny bőrnél így sem ajánlják.
De nem csak az egyes összetevők önálló hatását kell figyelni, hanem a növényi hatóanyagok egymásra gyakorolt hatását is.

A Cleanne esetében biztosra megyünk, és nem használunk alkoholt, sem fertőtlenítésre, sem katalizátorként, sem más miatt. Termékeink olyan növényi összetevőket tartalmaznak, melyek úgy érnek el maximális hatást, hogy közben valóban kíméletesek maradnak a bőrhöz (kivéve az ipari vízkőoldót).

Zöld Forradalmárnak lenni apró, de tudatos döntéseket jelent, és gyártóként mi különösen ügyelünk az olyan apró részletekre is, hogy a Cleanne valódi tisztaságot biztosítson otthonodban, apró betűk, és kompromisszumok nélkül.

Vélemény, hozzászólás?